Noaptea cand cineva a murit pentru tine

 Bogdan Suceava

  • Editura: Polirom
  • Colectia: FICTION LTD
  • ISBN EPUB: 978-973-46-2095-1
  • ISBN PDF: 978-973-46-3025-7
  • Formate: ePub (Adobe DRM) sau PDF (Adobe DRM)
  • Compatibil cu: PC/Mac, iPad/iPhone, Android, Nook, Sony, Trekstor

Romanul Noaptea cind cineva a murit pentru tine exploreaza, la peste doua decenii de la desfasurarea evenimentelor, semnificatiile unor episoade ale revolutiei romane.

Un grup de studenti petrece noaptea de 25 decembrie 1989 in cladirea Universitatii, in centrul Bucurestiului, intr-un perimetru de siguranta aflat in interiorul Facultatii de Geologie. In jurul cladirii, in decursul intregii nopti, au loc schimburi de focuri. La cateva sute de metri distanta, un grup de militari pazeste un punct strategic in apropierea cladirii fostului Comitet Central. Nu este prima oara cand destinele unora dintre acesti studenti si militari se intersecteaza. Odata cu aparitia zorilor, aflam ce s-a intamplat in acea noapte.

„Impartindu-si timpul intre matematica si literatura, Bogdan Suceava a descris literatura drept adevarata sa pasiune. Poate nu surprinzator, cartile sale dezvaluie ordinea si structura unei minti matematice. Dar in timp ce in multe dintre ele regasim abordari realiste, frecvent apar si elemente de fantastic. Indiferent de tema, scrisul lui Bogdan Suceava oscileaza intre comic si tragic, intre linistit si exploziv, intre fizic si metafizic.” (Ehren Schimmel, Sanda Cordos, Review of Contemporary Fiction)


Etichete: , , ,