Urmatorul deceniu. De unde venim….si incotro ne indreptam

 George Friedman

  • Editura: Litera
  • Colectia: (afla mai multe)
  • ISBN EPUB: multe)
  • ISBN PDF: >
  • Compatibil cu:

    Clasament bestseller:

    #317 in


In aclamatul sau bestseller Urmatorii 100 de ani, expertul in previziuni geopolitice George Friedman a infatisat o imagine fascinanta a evenimentelor si a curentelor majore din urmatorul secol. Acum, cu intelegerea sa profunda a istoriei,  Friedman analizeaza urmatorul deceniu si provocarile iminente care vor pune la încercare SUA si lumea întreaga.

Urmatorii zece ani vor fi o perioada de tranzitie majora. Desi greu de imaginat acum, razboaiele din lumea islamica se vor domoli, vom învata sa traim cu terorismul, iar realitatile tehnologice si energetice vor vira în directii neasteptate. SUA, într-un joc de sah cu atmosfera machiavelliana, se vor apropia de o întelegere cu Iranul, în timp ce China se va confrunta cu o criza economica si politica. O schimbare fundamentala se va petrece în relatiile dintre Statele Unite si Israel si, din punct de vedere economic, vom trece dintr-o perioada în care criza financiara domina lumea într-o epoca în care lipsa fortei de munca se va simti pretutindeni. Rezultatul este o analiza captivanta asupra viitorului apropiat, dirijata de o mâna avizata.

 

George Friedman, politolog american, este fondatorul si presedintele STRATFOR, cea mai importanta agentie privata de analiza geopolitica. Deseori considerat un expert media, el este autorul a sase carti, printre care Urmatorii 100 de ani (aparuta la Editura Litera) si Razboiul secret al Americii.

 

„Când citesti cartile lui George Friedman ai senzatia ca privesti viitorul într-un glob de cristal.“

               New York Times Magazine


Etichete: , ,