Cum sa traiesti linistit

 Annie Payson Call


Indrumar pentru o viata linistita.

„Este foarte raspandit obiceiul de a blama circumstantele sau pe altii, atunci cand ne confruntam cu problemele propriei noastre vieti, deoarece am convingerea ferma ca sursa tuturor necazurilor noastre se afla numai in interiorul nostru si aceasta va starni resentimentul multora dintre cititorii nostri. Ne trebuie curaj sa ne cercetam in interior si sa descoperim durerile ce par a fi provocate de altii si, odata facut acest lucru, trebuie sa fim absolut puri in gand, cuvant si fapta; si, astfel, ne eliberam de dependenta in mod miraculos.

Cand spun „sa ne cercetam in interior”, nu inseamna ca trebuie sa ne blamam. Mostenim adeseori tendinte pentru care noi trebuie sa nu ne acuzam, cel putin pana cand nu le descoperim; si, astfel, sa ne eliberam noi insine din lantul circumstantelor sau de persoanele de care suntem legati si abia apoi sa ne invinovatim, daca nu actionam pentru a le invinge.

Pe masura ce invatam treptat ca numai atitudinea noastra fata de viata ne face sa suferim si nu circumstantele sau oamenii, ne apropiem din ce in ce mai mult de propria noastra eliberare. Nu-mi pot imagina pe cineva care poate atinge in aceasta viata eliberarea totala, dar noi putem sa ne angajam pe drumul lung al acestui proces, sa persistam in a pastra continuu acest drum drept si calea devine, astfel, din ce in ce mai interesanta, iar contrastul mare dintre legaturile obisnuite sau traditionale cu oamenii, circumstantele sau tendintele sanatoase de a ne elibera de toate acestea, ne vor da intotdeauna un sentiment inaltator de usurare care e minunat.

Tendinta este aceea ca, atunci cand citim o carte care se ocupa mai mult sau mai putin de adevarul practic, sa spunem: „Ce bine ar fi, daca ar fi asa si asa”, dar aceasta carte, draga cititorule, sperand ca o vei considera folositoare, este scrisa, in primul rand, numai si numai pentru tine.“ – Annie Payson Call


Etichete: , ,