Ca pe smochinul cel neroditor sa nu ma tai, Mantuitorule!

 Arhimandrit Augustin Zaborosciuc

  • Editura: Ethica Press
  • Colectia: Religie
  • ISBN EPUB: 978-9975-4194-5-1
  • ISBN PDF: -4194-5-1
  • Formate: ePub si MOBI
  • Compatibil cu: PC/Mac, iPad/iPhone, Android, Nook, Sony, Trekstor

Contine tulburatoare marturisiri si meditatii despre rolul rugaciunii si al pocaintei in viata crestinului, cu citate din opera Fericitului Augustin, percum si 2 Canoane pentru uzul credinciosului: Canon de pocainta catre Domnul nostru Iisus Hristos al sufletului celui necajit, si Canon inainte de impartasirea cu sfintele si de viata datatoarele taine ale lui Hristos.

Arhim. Augustin Zaborosciuc de la Sfanta Manastire „Nasterea Maicii Domnului” din Curchi de langa Orhei, trateaza cu mult har intr-o scriere poetica probleme despre trairea si folosul rugaciunii si al marturisirii in mantuirea crestinului. Sunt utilizate, ca punct de pornire, frumoase citate din opera Fericitului Augustin.

Alcatuita din doua parti – Confessiones si Metanoia – ofera cititorilor atat sfaturi, cat si hrana duhovniceasca: meditatii cu sfaturi, dar si doua Canoane originale, pentru rugaciunea de taina a credinciosului. Autorul intelege Rugaciunea ca pe un act tainic, nu atat pentru a fi citita in ascuns, ci mai ales ca pe o traire a rugaciunii cat mai departe si ascunsa de ochiul viclean al lumii: ceea ce reprezinta un dar, pe care, odata dobandindu-l, omul trebuie sa se straduie din rasputeri sa-l pastreze in inima sa asemenea unei comori, caci se stie ca, odata vadit – era greu de pastrat. Aceasta, de fapt, si fiind pricina pribegiei multora prin pustietati si crapaturi ale pamantului.

Scriitorul indeamna cititorul care va dori, sa se roage impreuna cu el pentru a multumi lui Dumnezeu ca l-a miluit si i-a dat sa simta si cu inima toate acestea pe care le-a asternut pe hartie.


Etichete: , ,