Vanatoare de noapte

 Aurel Carasel


O vanatoare cum nu s-a mai intalnit: specii dupa specii cad prada in miez de noapte unui teribil ucigas. Le mai poate salva cineva de la extinctie?

„Gareth il privi pe furis pe omul-caine: pentru prima oara, de cand era vanator, se simtea rusinat si nu stiu ce sa raspunda. Un firicel de sange albastru se prelingea pe la coltul intins al buzelor zdrelite. In adancurile intunecate, situate de o parte si de alta a nasului, intrebarea se transformase intr-o nesfarsita mila. Tresari surprins. Mila, din partea unui animal? isi scutura capul si constata, cu usurare, ca-l simtea greu. Totul nu era decat efectul intarziat al blestemului Azolei.“

Aurel Carasel s-a nascut la 15 martie 1959 in Craiova. A urmat cursurile scolii generale si liceul in orasul natal. In 1980 sustine concurs de admitere la Facultatea de Filologie a Universitatii din Craiova, pe care o termina ca sef de promotie in 1984.

Romancier, eseist, traducator – Aurel Carasel este beneficiarul unui talent literar viguros si autentic, caruia ii stau dovada nu doar prezenta textelor sale in numeroase si prestigioase publicatii SF si mainstream si in repertoriul unor edituri de seama, ci si importantele premii care i-au fost decernate in tara si peste hotare. Prezentei sale remarcabile si constante in domeniul beletristricii si nu numai i se adauga o remarcabila activitate de organizator si conducator in planul miscarii SF, de la initierea de cenacluri si reviste la intemeierea, alaturi de alti fruntasi ai genului, a prestigioasei Academii de vara Atlantykron, institutie renumita pe plan international, care in cei aproape 25 de ani de existenta s-a bucurat de prezenta activa a numeroase personalitati din tara si strainatate – scriitori, artisti plastici, oameni de stiinta, politicieni s.a.


Etichete: , , ,