Treisprezece ore

 Deon Meyer

  • Editura: Litera
  • Colectia: (afla mai multe)
  • ISBN EPUB: multe)
  • ISBN PDF: >
  • Compatibil cu:

    Clasament bestseller:

    #407 in


Ea nu-i poate lasa s-o prinda, ei nu o pot lasa in viata.

05:36. O femeie alearga pe Lion’s Head. Este tanara, frumoasa, americana. Si ingrozita, caci este vanata ca un animal.
05:37. Inspectorul Bennie Griessel este trezit de taraitul telefonului. O femeie a fost ucisa, iar trupul ei zace in strada.
07:02. Mahmura, Alexa Barnard, o fosta vedeta pop, devenita intre timp alcoolica, descopera pe podea corpul sotului ei, fondator si director al casei de discuri AfriSound.

Pana la ora 9, cu doua crime de rezolvat si o pofta nebuna sa bea ceva, Griessel intelege ca sarcina de a indruma noua generatie de politisti de la omucideri este ceva mai complicata decat anticipase el.
Dupa pranz, cursa de salvare a tinerei turiste devine disperata si haotica, iar putin inainte de 17:30, Greissel este impuscat drept in inima.

O zi destul de normala, treisprezece ore tipice de investigatie a unei crime in Cape Town.

„De departe cel mai bun autor sud-african de romane politiste.” The Guardian

„Cu Deon Meyer n-ai cum sa dai gres. Imi plac cartile lui, le astept cu nerabdare si apoi, pur si simplu, le devorez.” Michael Connely

„Eroii lui sunt perfect integrati in noua Africa de Sud, unde loialitatea si credinta trebuie puse intotdeauna sub semnul intrebarii.” Financial Times (UK)

„Parte roman politist, parte istorie sociala in Africa de Sud postapartheid – un amestec palpitant, condimentat cu accente de cruzime si de justitie in stare bruta.” People

Nominalizare la Premiul Dagger International 2010. Le Grand Prix de Litterature Policiere. Roman publicat in 21 de tari


Etichete: , , ,