Terapia reflexologica aplicata in patologia femeii in toate etapele vietii

 Ion Chiruta, Alina Ionela Chiruta, Elena Diana Chiruta


Factori precum: stresul zilnic, alimentatia necorespunzatoare si sedentarismul provoaca in cazul femeilor afectiuni care, daca nu sunt tratate corespunzator si intr-o faza cat mai incipienta, duc la o deteriorare grava a starii organismului. Terapia reflexologica, o alternativa eficienta la terapiile medicinei clasice este ideala in tratarea acestor afectiuni. Ghidul de fata ofera o descriere detaliata a patologiei femeii si solutii profilactice si curative specifice pentru fiecare categorie de varsta, de la copilarie la batranete. Ilustratiile ce reprezinta diverse zone reflexogene, completeaza informatiile teoretice, fiind utile atat practicienilor, cat si publicului larg interesat de reflexoterapie.

Cuprins:

Harta proiectiilor reflexologice • Alimentatia sanatoasa • Copilaria: tulburarile de crestere, afectiunile apendicelui si dereglarile ovariene, tulburarile posturale • Pubertatea si adolescenta: acneea, tulburarile ciclului menstrual • Femeia la maturitate: patologia sinului, sterilitatea, tulburarile din timpul sarcinii • Femeia la menopauza: osteoporoza, reumatismul degenerativ, bolile cardiace • Femeia virstnica: dementa senila, boala Alzheimer, boala Parkinson

Ion Chiruta este absolvent al Facultatii de Psihologie si Asistenta Sociala din cadrul Universitatii „Petre Andrei” din Iasi, licentiat in psihologie si asistenta sociala cu lucrarea „Corelatii intre personalitatea terapeutului reflexolog si rezultatele actului recuperator”. Timp de 30 de ani a profesat in sectia de Ortopedie-Traumatologie si in cadrul Centrului de Recoltare si Conservare a Sangelui, unitati ale Spitalului Judetean Neamt. Practica reflexologia din anul 1980 si este primul specialist care a predat reflexologie in Romania, fiind atestat de Ministerul Sanatatii din Romania in reflexologie si presopunctura (aviz special nr. 23138 din 14.04.1993). Din 2001 introduce si preda reflexologia la Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacau, sectia de Kinetoterapie, in cadrul cursurilor de licenta si de master; lector in cadrul scolii „Reflexo Vital Sibiu”, unde preda anatomia si fiziologia omului si cursuri de reflexologie. A fost prezent cu lucrari privitoare la diagnosticul si terapia reflexologica in cadrul unor sesiuni de comunicari stiintifice nationale si internationale. Practician cu experienta, foloseste terapia reflexologica pentru o plaja vasta de patologii si in scopul recuperarii si mentinerii starii de sanatate, cu rezultate bune si foarte bune. In prezent este rezident in Spania. A publicat impreuna cu Vasile Postolica, la Editura Polirom, Incursiune in reflexologie. Ghid reflexoterapeutic (ed. I, 1999; ed. a II-a revazuta si adaugita, 2005).

Alina Ionela Chiruta este absolventa a Facultatii de Kinetoterapie din cadrul Universitatii „Vasile Alecsandri” din Bacau (2002), licentiata in kinetoterapie. A absolvit de asemenea cursurile postuniversitare de masterat ale aceleiasi institutii, cu lucrarea „Contributia masajului reflex in tratamentul dismenoreei” (2004). A fost kinetoterapeut in cadrul Spitalului Judetean Neamt timp de 3 ani (2004-2007). In aceeasi perioada a practicat kinetoterapia si reflexologia si la un cabinet privat de kinetoterapie si reflexologie impreuna cu Ion Chiruta (reflexoterapeut). Actualmente este fiziokinetoterapeuta la Roma, Italia. A colaborat la cartea Incursiune in reflexologie. Ghid terapeutic de Ion Chiruta si Vasile Postolica. A sustinut lucrari pe teme de diagnosticare si terapie reflexologica la sesiuni de comunicari nationale si internationale. Practica terapia reflexologica de 8 ani.

Elena Diana Chiruta a studiat kinetoterapia timp de 3 ani la Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacau. A fost lector in cadrul scolii „Reflexo Vital Sibiu”, unde a predat reflexologie si masaj (cursuri teoretice si practica). A colaborat la cartea Incursiune in reflexoterapie. Ghid reflexoterapeutic de Ion Chiruta si Vasile Postolica. A sustinut lucrari pe teme de reflexologie in cadrul unor sesiuni de comunicari stiintifice nationale si internationale. In prezent studiaza fiziokinetoterapia la La Guardia Community College din New York.


Etichete: , , , , ,