Sex, spionaj si politie politica in

 Emil Berdeli

  • Editura: Editura Virtuala
  • Colectia: Politica
  • ISBN EPUB: 978-606-93389-6-4
  • ISBN PDF: 93389-6-4
  • Formate: ePub si MOBI
  • Compatibil cu: PC/Mac, iPad/iPhone, Android, Nook, Sony, Trekstor

Fantoma tenebroasei Securitati, serviciul secret al regimului comunist care a condus Romania din 1948 pana in 1989, bantuie si acum printre noi. In delirul „Epoci de aur“, politia politica a lui Nicolae Ceausescu ori spionajul coordonat din Centrala de la Bucuresti au fost angrenaje puse in miscare atat de ideologia vremii, cat si de frica puterii fata de adversarii din exterior ori de propriul popor.

Sex, spionaj si politie politica in „Epoca de aur“ este rodul investigatiilor jurnalistice legate de operatiunile din interior ori din exterior ale Departamentului Securitatii Statului, desfasurate in ani ‘70–‘80. Cine au fost spionii lui Nicolae Ceausescu – omul care a condus Romania cu o mana de fier din 1965 pana in 1989? Ce operatiuni desfasurau? Pe cine urmareau ei? Sunt intrebari la care incerc sa raspund in acest volum.

Emil Berdeli, autorul acestei carti, se considera un ziarist care a incercat sa caute adevarul intr-o lume asfixiata de veridicitate. Este cunoscut datorita unui numar impresionant de articole publicate in Evenimentul zilei, Ziua, Cotidianul, Gardianul, ori reviste precum Plai cu Boi, cat si in mediul virtual. Din 1989 incoace, a abordat sute de subiecte, insa, cu precadere, s-a remarcat datorita investigatiilor sale legate de spionii fostei Securitati ori a dezvaluirilor ce privesc partea intunecata a organizatiei MISA.


Etichete: ,