Reincarnarea. Evolutia fizica, astrala si spirituala. Spiritul inainte de nastere si dupa moarte

 Papus


Ampla dezbatere asupra fenomenului reincarnarii.

Reintruparea reprezinta reintoarcerea Principiului Spiritual intr-un nou invelis material. Pentru o fiinta umana acest invelis este intotdeauna un corp omenesc. Reintruparea poate avea loc fie pe planeta pe care si-a desfasurat ultima existenta, fie pe o alta planeta.

Nu se poate determina timpul care precede reintoarcerea intr-un corp fizic, dupa cum nu se poate stabili durata existentei terestre. Unii oameni petrec 3 ani pe pamant, iar altii traiesc 90 de ani. Daca s-ar spune: omul traieste pe pamant 30 de ani, afirmatia ar fi cu siguranta a unui statistician amator si nu a unui observator al legilor reale.

Durata vietii pamantene este un parametru personal, ca si intervalul de timp ce a precedat revenirea pe pamant, proces dependent de o multime de factori.

 

Înainte de reintruparea pe o anumita planeta, entitatea spirituala este supusa unui proces de stergere a memoriei existentelor anterioare. Referitor la aceste afirmatii, vom cita din autorii clasici care simbolizeaza acest proces prin paharul cu apa din fluviul Lethe, fluviul uitarii, baut inainte de revenirea pe Pamant.


Etichete: , ,