Razboiul sexelor. Infidelitate, conflicte sexuale si alte lupte din dormitor

 Robin Baker

  • Editura: Litera
  • Colectia: IQ230
  • ISBN EPUB: 978-606-6860-18-5
  • ISBN PDF: 978-606-6860-19-2
  • Formate: ePub (Adobe DRM) sau PDF (Adobe DRM)
  • Compatibil cu: PC/Mac, iPad/iPhone, Android, Nook, Sony, Trekstor

Sexualitatea umana ascunde adevaruri socante. V-ati gandit vreodata ca sexul oral este o modalitate prin care partenerii isi pot estima reciproc sanatatea, dar si un mijloc de a detecta eventualele infidelitati? Ca forma penisului si miscarea de du-te-vino in timpul unui act sexual au ca scop indepartarea din vagin a spermatozoizilor imbatraniti sau a celor provenind de la alt barbat? Ca barbatii se masturbeaza ca sa regleze numarul si calitatea spermatozoizilor, in timp ce femeile o fac ca sa-si pregateasca vaginul pentru un nou raport sexual, dar si ca sa combata infectiile? Ca orgasmul in timpul unui act sexual ajuta o femeie sa ramana insarcinata? Ca mucusul cervical „inteligent“ incurajeaza unii spermatozoizi, dar ii blocheaza pe altii?

Bazata pe descoperiri stiintifice recente si pe multi ani de studii de biologie, cartea isi propune sa elucideze misterul comportamentelor noastre sexuale, deseori greu de inteles. Procesul evolutiei a programat barbatii sa cucereasca femeile, in timp ce femeile, la nivel subconstient, cauta cel mai bun material genetic de la potentialii parteneri sexuali, declansand un adevarat razboi al spermatozoizilor. Toate atitudinile, emotiile si reactiile noastre sexuale depind de acest razboi.

Un altfel de manual de educatie sexuala!

Robin Baker, biolog evolutionist, ofera raspunsuri la intrebarile noastre, cu ajutorul a 37 de scene fictive, fiecare presupunand o forma de conflict sexual intre barbati si femei sau intre persoane de acelasi sex. Exemplele, inspirate din cazuri reale, ne demonstreaza ca toate tipurile de comportament sexual (sex normal, jenant, placut, riscant, infractional, amoral sau exotic) se supun unor legi fundamentale.


Etichete: , , ,