Raiul gainilor

 Dan Lungu

  • Editura: Polirom
  • Colectia: FICTION LTD
  • ISBN EPUB: 978-973-46-2115-6
  • ISBN PDF: 978-973-46-3042-4
  • Formate: ePub (Adobe DRM) sau PDF (Adobe DRM)
  • Compatibil cu: PC/Mac, iPad/iPhone, Android, Nook, Sony, Trekstor

Raiul gainilor a fost patru luni in topul vanzarilor editurii franceze Jacqueline Chambon, iar editia germana a fost declarata, in decembrie 2007, cartea lunii in Germania.

„O metafora exploziva a temperamentului romanesc.” (Kultur Spiegel)

„Dan Lungu, cu un acut simt satiric, imbraca proza romaneasca in haine de mare valoare, in contextul literaturii internationale.” (Wiener Zeitung)

„Chiar daca romanul musteste de umor, Dan Lungu nu prezinta doar o strada de provincie din Romania, ci tabloul unei intregi societati fisurate, al societatii de tranzitie.” (Frankfurter Allgemeine Zeitung)

„Dan Lungu trebuie citit de urgenta.” (Lire)

„In Raiul gainilor, strada Salcamilor este epicentrul burlesc al neantului, in strafundurile unei mahalale provinciale, si al unui liberalism cu care nu stie nimeni ce sa faca. Decat, poate, carti formidabile!” (Le Figaro Littéraire)

„Strada Salcamilor devine, sub pana alerta si incisiva a lui Dan Lungu, o cruda cutie de rezonanta a istoriei si a realitatii romanesti. In aceasta lume simpla, unde realitatea nu ajunge decat amutita si deformata, visul este derizoriu, nimicul cotidian travestit in zvonuri. Iar rasul, ironia, ca intotdeauna, aici si pretutindeni, exorcizeaza frustrarile.” (La Quinzaine Littéraire)


Etichete: , , ,