O saptamana in decembrie

 Sebastian Faulks

  • Editura: Litera
  • Colectia: Premium
  • ISBN EPUB: 978-606-8481-28-9
  • ISBN PDF: 978-606-8481-29-6
  • Formate: ePub (Adobe DRM) sau PDF (Adobe DRM)
  • Compatibil cu: PC/Mac, iPad/iPhone, Android, Nook, Sony, Trekstor

Londra, o saptamana inainte de Craciun, 2007. Sapte zile, sapte personaje, de fapt, sapte vieti care se intersecteaza mai mult sau mai putin, in atmosfera societatii londoneze contemporane: un manager de fonduri speculative aflat in cautarea celei mai rasunatoare tranzactii a vietii sale, un jucator de fotbal profesionist recent sosit din Polonia, un tanar avocat cu prea putine cazuri si prea mult timp pentru speculatii teoretice, un student absorbit de teoriile islamiste, un autor de recenzii literare, un elev dependent de canabis si de reality-show-uri, si un conductor de metrou – o tanara al carei traseu uneste toate aceste vieti si multe altele intr-un circuit zilnic.

Itele si tiparele complexe ale vietii urbane in lumea de astazi se impletesc indraznet. Resorturile actualei crize economice, manifestarile fundamentalismului religios, prapastia dintre generatii, efectele dezumanizante ale erei electronice, dar si relatiile interumane, pigmentate cu una sau doua povesti de dragoste, sunt doar cateva dintre temele abordate cu un umor fin, dar acid. Adevarul sta scris in fata lor cu litere de-o schioapa, si totusi, personajele refuza sa-l vada, continuand sa-si joace rolurile mai departe, ca si cand ziua de maine ar fi doar un vis.

„Secolul al nouasprezecelea ne-a dat Balciul desertaciunilor al lui Thackeray si Prietenul nostru comun al lui Dickens… Secolul douazeci si unu ne ofera romanul lui Sebastian Faulks, O saptamana in decembrie.“ – The Sunday Times

„Faulks este, fara indoiala, un veritabil maestru.“ – Financial Times

 

Sebastian Faulks (n. 1953, in Newbury, Anglia) este un cunoscut romancier britanic. A studiat literatura si istoria la Cambridge, apoi a devenit jurnalist. A fost redactor-sef adjunct al publicatiei Independent on Sunday, dar a publicat editoriale si in The Guardian (1992–1998) si in Evening Standard (1997–1999). In paralel a lucrat pentru BBC. In 1991 a renuntat la munca de ziarist in favoarea scrisului, iar in 1993 a publicat bestsellerul Birdsong, un roman despre un englez care trece printr-o experienta infioratoare in nordul Frantei, in timpul Primului Razboi Mondial. Cel de-al cincilea roman al lui Faulks, Charlotte Gray (1998), a fost ecranizat in 2001, cu Cate Blanchett in rolul principal. In anul 2007 a scris romanul Engleby, iar in 2008, Jocul cu diavolul (Devil May Care), un nou episod din saga James Bond, la cererea Fundatiei Ian Fleming, pentru a marca centenarul nasterii scriitorului. Romanul O saptamana in decembrie (A Week in December) a fost publicat in 2009.

Sebastian Faulks traieste impreuna cu sotia lui in Notting Hill, Londra, si are trei copii. Din 2002 este membru al Ordinului Imperiului Britanic, pentru serviciile aduse literaturii.


Etichete: , ,