Nababul

 Alphonse Daudet

  • Editura: Aldo Press
  • Colectia: Literatura clasica
  • ISBN EPUB: 978-973-701-116-9
  • ISBN PDF: 701-116-9
  • Formate: ePub (Adobe DRM)
  • Compatibil cu: PC/Mac, iPad/iPhone, Android, Nook, Sony, Trekstor

ROMAN DE DRAGOSTE, AVENTURI Asa se întampla în hatisul societatii moderne, în acest mare paienjenis de interese, de ambitii, se servicii facute si primite: toate mediile sociale comunica între ele, misterios legate prin fire tainice, de la existentele cele mai falnice pana la cele mai modeste.

Iata ce explica împestritarea, complexitatea acestui studiu de moravuri, adevarata retea de fire împrastiate, pe fundalul carora scriitorul, grijuliu de a reda adevarul, este constrans sa-si proiecteze drama.
Istoria literara a retinut din opera lui Alphonse Daudet în special partea sentimental-idilica, potrivita lecturii copiilor. Tonul putin dulceag din primele scrieri este treptat înlocuit de o paleta mai viguroasa, care-l îndreapta pe fagasul romanelor de factura balzaciana. Moravurile burgheziei politice si de afaceri din vremea celui de-al doilea Imperiu sunt prezentate în culori negre. Bernard Jensoulet, poreclit Nababul, este tipul de om de afaceri cuprins de ambitii politice. Dar în final, Jansoulet nu este decat o victima a nesatioasei societati pariziene… ALPHONSE DAUDET (1840-1897), opere principale Sapho, Fromont si Risler, Scrisori din moara mea, Uimitoarele aventuri ale lui Tartarin din Tarascon, Tartarin în Alpi, Piciul, Nababul, Jack.


Etichete: , ,