Manichiura pentru mort

 Daria Dontova

  • Editura: ALLFA
  • Colectia: Sarade
  • ISBN EPUB: 978-973-724-617-2
  • ISBN PDF: 978-973-724-616-5
  • Formate: ePub (Adobe DRM) sau PDF (Adobe DRM)
  • Compatibil cu: PC/Mac, iPad/iPhone, Android, Nook, Sony, Trekstor

Eufrosina locuieste la Moscova, alaturi de sotul ideal – bogat, frumos, atent. Cocolosita inca din copilarie, fara slujba, prieteni sau familie, duce o existenta plicticoasa si nu face decat sa citeasca romane politiste.

Afland ca Mihail o insala, Frosia pleaca de acasa, hotarata sa se sinucida. O intalneste insa pe Katia, care o adopta. Incepe o viata noua, fiind fortata nu numai sa invete sa gateasca si sa spele, ci si sa… descopere criminali. Cand Katia cade in mainile unor raufacatori, Eufrosina are la dispozitie doua saptamani pentru a gasi salvarea. Se transforma in detectiv fara voie, fiind fortata sa investigheze pe cont propriu mai multe crime ce par sa aiba un element comun si devenind o persoana cu totul diferita: Evlampia Romanova, tanara pentru care viata insasi este o aventura.

Noua eroina devine nu doar un investigator de temut, ci si o femeie descurcareata, capabila sa rezolve cu dibacie toate problemele apropiatilor. Iar cand in sfarsit o salveaza pe Katia, afla ca increngatura crimelor la a caror cercetare a contribuit era mult mai complicata decat si-ar fi putut imagina.

Miss Marple ar trebui sa o invidieze pe Evlampia Romanova, moscovita moderna si non-conformista care ii ameninta pozitia in galeria personajelor celebre din literatura politista. Manichiura pentru mort este primul din seria romanelor politiste care au creat un nou val in literatura rusa de gen. Cu un stil propriu si o scriitura proaspata, Daria Dantova a creat o reteta miraculoasa, in care umorul si suspansul se impletesc pentru a tine cititorul in priza de la prima pana la ultima pagina.


Etichete: , , ,