Maigret la tribunal

 Georges Simenon

  • Editura: Polirom
  • Colectia: SERIA MAIGRET
  • ISBN EPUB: 978-973-46-3566-5
  • ISBN PDF: 978-973-46-3567-2
  • Formate: ePub (Adobe DRM) sau PDF (Adobe DRM)
  • Compatibil cu: PC/Mac, iPad/iPhone, Android, Nook, Sony, Trekstor

Acesta este al 67-lea volum al seriei Maigret, care a aparut la editura Polirom.

Seria Maigret cuprinde cele mai reusite romane politiste ale lui Georges Simenon, avandu-l in centrul atentiei pe celebrul comisar Maigret.

Peste 500 de milioane de exemplare vandute, ecranizari de succes, zeci de carti ce analizeaza arta literara si viata lui Georges Simenon, teme muzicale, medalii, cartele telefonice, monede omagiale, timbre, statui – iata cateva lucruri care marcheaza ceea ce l-a transformat pe comisarul Maigret intr-un adevarat fenomen ce continua sa fascineze publicul din intreaga lume.

In urma unui telefon anonim, fabricantul de rame Gaston Meurant este acuzat de uciderea matusii sale, Leontine Faverges, si a lui Cecile Perrin, fetita care locuia impreuna cu aceasta, precum si de sustragerea unei sume considerabile. In boxa martorilor, comisarul Maigret prezinta rezultatele anchetei pe care a desfasurat-o cu opt luni inainte. Acuzatul este insa achitat din lipsa de probe, dupa un proces dur in care marturii neasteptate rastoarna ancheta. Aflam printre altele ca Ginette, sotia lui Meurant, ducand o viata monotona si mediocra alaturi de sotul ei, avea un amant de cateva luni. Treptat, Maigret capata convingerea ca acest amant misterios, ajutat de Ginette, le-a ucis pe Leontine si pe Cecile, apoi l-a denuntat pe Gaston. Pentru a-l gasi pe asasin, Maigret nu dispune de nici o pista, insa Meurant, impins de gelozie si de dorinta de razbunare, il va ghida fara sa-si dea seama.


Etichete: , , ,