Jurnal athonit. Pagini de ucenicie

 Alexandru Radescu, Paul S. Grigoriu

  • Editura: Filos
  • Colectia: (afla mai multe)
  • ISBN EPUB: multe)
  • ISBN PDF: >
  • Compatibil cu:

    Clasament bestseller:

    #2649 in


Jurnal Athonit. Pagini de ucenicie este un proiect editorial inedit, o frumoasa incercare de reproducere a unei experiente itinerante pe cararile Muntelui Athos. Muntele Athos este considerat prin excelenta o fortareata sau un bastion al Ortodoxiei, fiind o adevarata republica monahala. Frumoasa intocmire o constituie insasi abordarea: diferita – prin cele doua perspective – dar, in acelasi timp, unitara. Autorii, un jurnalist consacrat si un artist, trateaza subiectul cu un firesc aparte. Pios, prietenos, cald, un jurnal neterminat. Neterminat pentru ca autorii inca traiesc experienta Muntelui Athos, experienta pe care o transmit mai departe ori de cate ori au ocazia.

Volumul este insotit de fotografii inedite realizate de artistul Irinel Cirlanaru.

Un volum recomandat de Radio Romania Cultural, Pemptousia.ro si Revista Cultura.

„Nu cunosc pe nimeni din cei care au fost macar o data sa nu isi doreasca, sa nu jinduiasca dupa o revenire in Sfantul Munte. Amintirea Athosului este cumva precum aceea a raiului pierdut. E ca o rana dulce in sufletul oricarui pelerin.“ – Silviu-Andrei Vladareanu

„O taina pe care inca nu o pot dezlega: nimic nu se implineste in acest jurnal fara participarea celorlalti din grup. Nu ca un public de sala sau stadion, ci ca impreuna-martori. Trebuie sa ii adun de fiecare data langa mine, sa-i am in fata atunci cand imi aleg cuvintele care sa rasara in urma cursorului de pe ecranul laptopului. Daca vreunul din ei imi e absent, indiferent de motiv, nici nu are rost sa mai deschid vreo fila noua de jurnal. Impreuna-martori atunci cand scriu aceste randuri si purtatori ai crucii celuilalt pe cararile Sfantului Munte.“ – Alexandru Radescu

Alexandru Radescu In prezent este editor IT&C la Jurnalul National. Detine Licenta in Jurnalism si un Masterat (Hyperion). In 2008 a fost desemnat „Jurnalistul IT&C al anului“ in Gala Comunic@tii Mobile iar in 2010 a obtinut premiul „Tanarul Jurnalist al anului, sectiunea IT&C“, eveniment organizat de Freedom House.

Paul S. Grigoriu Timp de 12 ani a fost elev al scolii germane din Bucuresti (actualul Colegiu „Goethe“), apoi a urmat cursurile Facultatii de Teologie Ortodoxa (sectia Teologie-Litere) si pe cele ale Universitatii Nationale de Muzica (sectia Pedagogie, cu un master in Muzicologie). Este muzician rock si poet.


Etichete: , , ,