Ghidul Xenofobului – Spaniolii

 Drew Launay

  • Editura: Nemira
  • Colectia: Ghidul Xenofobului
  • ISBN EPUB: 978-606-579-042-1
  • ISBN PDF: 579-042-1
  • Formate: ePub si MOBI
  • Compatibil cu: PC/Mac, iPad/iPhone, Android, Nook, Sony, Trekstor

Colectia Ghidul Xenofobului este o capodopera in miniatura, un univers in format de buzunar: micile calitati si marile defecte ale omenirii, intr-o calatorie sarmanta si ireverentioasa, plina de umor si onestitate. Vindeca de xenofobie aproape garantat!

„Cuvantul esential pe care trebuie sa-l retineti din vocabularul lor este manana (insotit de obicei de o ridicare din umeri), care inseamna «maine» sau «candva in cursul zilei de maine», sau «poimaine», sau «raspoimaine» sau «saptamana viitoare», «saptamana de dupa saptamana viitoare», «luna viitoare», «poate luna viitoare», «anul viitor», «posibil anul viitor», «mai bine sa gandim in termenii anului 2013», «mai tarziu», «candva», «niciodata», «absolut niciodata».“

Drew Launay a calatorit pentru prima data in Spania in 1969, si n-a inteles nimic. Cand a revenit in 1972, a inteles si mai putin. In 1975 s-a insurat cu o andaluza focoasa, naravasa si extravaganta ca un sombrero, si s-a vazut pus in fata unui fapt implinit: sa o inteleaga sau sa moara.

Nascut in Londra din parinti francezi, beneficiar al unei educatii englezesti desavarsite in Franta, locuieste in Spania si vorbeste fluent trei limbi. Este europeanul perfect: poate sofa si pe stanga, si pe dreapta. A semnat piese de teatru, documentare BBC despre Spania si mai bine de o duzina de romane scrise sub diverse pseudonime. S-a stabilit in Nerja, la est de Malaga, unde se bucura de sieste prelungite in putinele zile libere dintre festivalurile oficiale.

Sarbatoarea lui favorita este pe 16 iunie, cand statuia Fecioarei Maria este purtata pe mare cu un iaht pentru a binecuvanta pestii, iar o sardea uriasa din papier mache este plimbata prin oras pe un dric, urmata de o fanfara care canta marsuri funebre si de jelitoare indoliate. La apusul soarelui, sardeaua de hartie este arsa pe plaja, impreuna cu sardele adevarate consumate de multimea in extaz. Deocamdata, nimeni n-a oferit vreo explicatie pentru aceasta ceremonie, dar este un pretext minunat pentru fiesta.


Etichete: , ,