Ghidul Xenofobului – Canadienii

 Vaughn Roste

  • Editura: Nemira
  • Colectia: Ghidul Xenofobului
  • ISBN EPUB: 978-606-579-046-9
  • ISBN PDF: 579-046-9
  • Formate: ePub si MOBI
  • Compatibil cu: PC/Mac, iPad/iPhone, Android, Nook, Sony, Trekstor

O capodopera in miniatura, un univers in format de buzunar: micile calitati si marile defecte ale omenirii, intr-o calatorie sarmanta si ireverentioasa, plina de umor si onestitate. Vindeca de xenofobie aproape garantat!

Canadienii sunt atat de politicosi si corecti, incat se spune ca un hot din partea de sud a Columbiei Britanice a intrat intr-un magazin si, dupa ce a asteptat rabdator la rand, l-a informat politicos pe vanzator ca si-a uitat arma acasa, dar ca se va intoarce in jumatate de ora, ca sa-l jefuiasca. Politia, sosita la vreme pentru a-l aresta, a declarat ca omul nu numai ca si-a respectat promisiunea, dar a fost si punctual.

Cand calatoresc departe de meleagurile natale, canadienii sunt sfatuiti sa spuna ca vin din Toronto, Montreal sau Vancouver, indiferent care este adevarul. Nimeni n-a auzit vreodata de alte localitati si nu veti ajunge nicaieri daca veti incerca sa lamuriti problema precizand ce orase sunt prin apropiere: in Canada, nici o asezare nu e aproape de alta.

Aproape 90% din canadieni locuiesc pe o raza de trei sute de kilometri de granita americana. Daca nu pot trai ca ei, macar sa traiasca aproape de ei. Cand vor primi ordinul de invadare a Statelor Unite, in nici trei ore, douazeci si sapte de milioane de canadieni vor fi trecut deja frontiera.


Etichete: , ,