Furtuna razboiului. O noua istorie a celui de-al doilea razboi mondial

 Andrew Roberts

  • Editura: Litera
  • Colectia: Bestseller
  • ISBN EPUB: 978-606-686-124-3
  • ISBN PDF: 978-606-686-125-0
  • Formate: ePub (Adobe DRM) sau PDF (Adobe DRM)
  • Compatibil cu: PC/Mac, iPad/iPhone, Android, Nook, Sony, Trekstor

Al Doilea Razboi Mondial a durat 2 174 de zile, a costat 1,5 trilioane de dolari si in el si-au pierdut viata 50 de milioane de oameni. Cu greu ne mai putem imagina astazi, la peste 70 de ani de la incheierea conflictului, dimensiunile lui.

Scrisa de cel pe care The Economist l-a numit „cel mai stralucit istoric militar britanic“, Furtuna razboiului este o istorie magistrala, bazata pe o conceptie noua asupra motivelor care au dus la infrangerea germanilor si a japonezilor. Teza lui Roberts este ca nu neaparat Aliatii au castigat, ci mai degraba Hitler a pierdut razboiul din cauza unor decizii strategice gresite si, mai ales, din cauza nerenuntarii la ideologia nazista. Perfecta pentru cititorii care doresc o perspectiva noua asupra luptelor si campaniilor decisive, de la Dunkerque la Ziua Z, Furtuna razboiului este o examinare puternica si solid documentata a cauzelor si a consecintelor marii conflagratii.

Andrew Roberts este unul dintre cei mai prestigiosi istorici britanici, membru al Societatii Regale de Literatura si autorul unor carti premiate si ecranizate. Printre acestea se numara Napoleon and Wellington (2001), Hitler and Churchill: Secrets of Leadership (2003) si Masters and Commanders (2008).


Etichete: , ,