Fuck the cool. Spune-mi o poveste

 Costi Rogozanu

  • Editura: Polirom
  • Colectia: EGO. PROZA
  • ISBN EPUB: 978-973-46-2959-6
  • ISBN PDF: 978-973-46-2960-2
  • Formate: ePub (Adobe DRM) sau PDF (Adobe DRM)
  • Compatibil cu: PC/Mac, iPad/iPhone, Android, Nook, Sony, Trekstor

La un an dupa debutul editorial cu texte critice, Costi Rogozanu revine cu un surprinzator volum de povestiri, foarte bine controlate stilistic, in care literatura cool este incadrata de tuse satirice. Fuck the cool. Spune-mi o poveste este, prin ea insasi, o pledoarie pentru poveste, iar mijloacele stilistice care „imbraca” naratiunea aduc plusul de savoare absolut necesar literaturii de prima mana. Costi Rogozanu debuteaza in proza cu siguranta celui care a stiut dintotdeauna ca are ceva de spus si s-a hotarat s-o faca numai dupa ce si-a asigurat accesul la „instrumentele” reale ale literaturii.  

„Literatura da dreptul revoltei impotriva exprimarii retinute, da dreptul unor revolte inutile si dure in viata ta intima sau a altora. Defamiliarizeaza. Literatura da dreptul la impostura, la autoeroizare. Am vrut sa spun povesti si mi-a iesit o imensa dorinta de a comunica adanc cu personajele, de a le verifica tot timpul reactiile. Literatura da dreptul la o speranta inutila si scarboasa, ceva asemanator cu senzatia pe care o ai dupa ce platesti biletul la loterie si, mai ales, dupa ce ai incheiat imensul act creativ de a alege niste numere.” (Costi Rogozanu)

„Am fost mereu pe dinauntru un trend-hunter. Desi nu eram cool, aveam un simt deosebit in a identifica orice trend, orice era hype pe lumea asta…”(Costi Rogozanu)


Etichete: , , ,