Dune. Mantuitorul Dunei

 Frank Herbert

  • Editura: Nemira
  • Colectia: Nautilus SF
  • ISBN EPUB: 978-606-579-566-2
  • ISBN PDF: 978-606-579-567-9
  • Formate: ePub (Adobe DRM) sau PDF (Adobe DRM)
  • Compatibil cu: PC/Mac, iPad/iPhone, Android, Nook, Sony, Trekstor

„Seria Dune este portretul unei societati inchipuite, cea mai bogata fresca zugravita vreodata de un scriitor SF, si totodata o poveste care te cucereste prin actiune si prin reflectiile filozofice. Dune este un fenomen incredibil in literatura science fiction.“ – Washington Post

„Saga lui Frank Herbert a facut istorie si reprezinta o referinta cruciala in lumea SF si, de asemenea, un icon al culturii populare. A ramas pana in prezent cea mai importanta serie a genului.“ – SF Reviews

„Viata nu este o problema pe care trebuie s-o rezolvam, ci o realitate pe care trebuie s-o traim.“ – Frank Herbert

Scriitorul american crede ca natura umana, cu plusurile si minusurile ei, nu se va sfarsi niciodata. Ea este forta care duce mai departe istoria. Acesta este mesajul pe care il descifram in al doilea volum din seria Dune. In Mantuitorul Dunei, Frank Herbert rafineaza si imbogateste universul infatisat in prima carte. Stiinta, religia si arta se amesteca tulburator intr-o poveste fara rival.

Frank Herbert (1920–1986) este unul dintre cei mai cunoscuti si mai apreciati scriitori SF din lume. Opera sa se numara printre scrierile clasice din literatura stiintifico-fantastica. Romanul Dune, primul din seria omonima, este cel mai bine vandut roman SF din toate timpurile. A fost publicat serializat in revista Analog, in 1963 si 1965, castigand Premiul Nebula si Premiul Hugo (1965). Cartea a cucerit imediat si critica de specialitate, si publicul larg, devenind din ce in ce mai populara. Dupa Dune, au urmat romanele Mantuitorul Dunei (1969) si Copiii Dunei (1976), care a devenit primul hardcover bestseller din istoria literaturii SF. Seria a continuat cu Imparatul-zeu al Dunei (1981), Ereticii Dunei (1984) si Canonicatul Dunei (1985).

In 1984, a ajuns pe marile ecrane filmul Dune, regizat de David Lynch si produs de Universal Pictures, iar mai tarziu seria a stat la baza mai multor ecranizari.

Dupa moartea autorului, care planuia sa continue cu un alt roman, Brian Herbert si Kevin J. Anderson aveau sa continue opera lui Frank Herbert scriind seriile Prelude to Dune (House Atreides – 1999, House Harkonnen – 2000, House Corrino – 2001), Legends of Dune (The Butlerian Jihad – 2002, The Machine Crusade – 2003 si The Battle of Corrin – 2004) si Heroes of Dune (Paul of Dune – 2008, The Winds of Dune – 2009, Sisterhood of Dune – 2012).


Etichete: , , ,