Dilar pentru o zi

 Andrei Ruse

  • Editura: Polirom
  • Colectia: EGO. PROZA
  • ISBN EPUB: 978-973-46-2088-3
  • ISBN PDF: 978-973-46-2989-3
  • Formate: ePub (Adobe DRM) sau PDF (Adobe DRM)
  • Compatibil cu: PC/Mac, iPad/iPhone, Android, Nook, Sony, Trekstor

Radu este politist la sectia Antidrog si vrea sa avanseze in cariera, ca sa le ofere o viata mai buna sotiei si fiicei lui. El ii intinde o cursa unui traficant de droguri zis Nebunul, dandu-se drept consumator, dar isi da seama ca nu-l poate aresta, pentru ca dilarul este fratele colegului sau de departament. Cu toate acestea, trebuie sa ramana langa Nebun pentru a nu trezi vreo suspiciune. Dilarul ii ofera noului sau client o excursie de o zi in lumea stupefiantelor, iar experienta ii deschide ochii lui Radu asupra lumii. Intre realitate si halucinatie, acesta incepe sa inteleaga in sfarsit de partea cui se afla de fapt binele si raul.
 
Dilar pentru o zi este ca un palpitant film de actiune strabatut de filoane de poezie veritabila, o naratiune alerta cu final neasteptat, in care urmaritul si urmaritorul ajung sa se cufunde impreuna in acelasi adevar straniu.

 
„Altfel a insemnat pentru mine sa incerc sa descriu ce se intampla in interiorul unei persoane atunci cand ia un drog. Insight-ul, momentul revelatiei (fie ea adevarata, fie o iluzie, nu asta conteaza).
Desigur, mai departe lucrurile s-au complicat, cum ma si asteptam. Daca am inceput sa scriu gandindu-ma ca e un roman despre droguri, l-am terminat avand o cu totul alta parere.” (Andrei Ruse)


Etichete: , , ,