De ce nu-mi gasesc pe cineva. Povesti, opinii, impresii, poezii

 Alina Grozea

  • Editura: Cartea de suflet
  • Colectia: (afla mai multe)
  • ISBN EPUB: multe)
  • ISBN PDF: >
  • Formate: Compatibil Kindle: Da
  • Compatibil cu: bil Kindle: Da

    Clasament bestseller:

    #932 in


E o carte despre dragoste si prietenie, dar si despre ura, frustrari, insingurare, dezamagiri si revolte de tot felul, in zbaterea autoarei de a-si gasi un loc confortabil intr-o lume tot mai aglomerata, lipsita de confort social, dar si sufletesc.

„Iubirile mele nu-s sclipiri de stele in bradul de Craciun, ci muntii tacuti si rabdatori ai padurilor de brazi. Iubirile mele nu incununeaza eforturi si scheme de viata, sunt cauza, nu efectul stradaniilor mele sufletesti, sunt drumul, nu tinta, sunt chimie, nu matematica, sunt pamantul adanc, solid, viu, ciudat, din care am fost plamadita.

Iubirea, pentru mine, e un semn ceresc, o intamplare neprevazuta, o bucata de timp care sta in loc. E un miracol. Iar miracolele au prostul obicei de-a fi atat de rare…“ – Alina Grozea

Geamana, din mijloc de zodie. Duala, se spune. Sfasiata intre doua euri, spun eu. Autentica. Sper, contrazicand astfel prejudecatile legate de configuratia planetelor. Inginera. Printr-o conjunctura de sfarsit de ani comunisti. Editor. Printr-o neasteptata rasturnare de destin. Trista. Nu pentru ca e inteligent si la moda, ci pentru ca nu pot sa ma abtin. Cinica. Pot sa ma abtin, dar nu vreau. Sarcastica. Imi iese, cateodata, insa e un joc cu focul. Isteata. Mai degraba speculativa decat spontana. Orgolioasa. Prea mult si prea cu cine nu merita crizele mele de personalitate. Mandra. Cat sa ma umflu in pene, de multe ori, si sa ma simt nedreptatita, de tot atatea ori.

Frumoasa. Spun cei care ma iubesc, si stim ca iubirea nu sta bine cu vederea. Optimista. Pana la os. Pesimista. De cate ori ma intreaba cineva. Timida. Punctuala. Luptatoare. Lenesa. La modul boem. Harnica. Atat cat sa-mi platesc facturile. Snoaba. Toleranta. Miloasa. Bogata (in visuri si iluzii). Indragostita. Vie.


Etichete: , ,