Chimie anorganica. Breviar, exercitii, probleme, teste rezolvate integral – clasele VII-IX

 Elena Golisteanu


Realizata conform manualelor de chimie pentru clasele VII-IX si respectand programa analitica in vigoare a Ministerului Educatiei si Cercetarii, culegerea Elenei Golisteanu – cadru didactic de specialitate, cu o experienta in invatamant de peste 26 de ani si preocupari in directia metodicii predarii chimiei, dascal a generatii de elevi evidentiati in cadrul participarilor la diferitele faze ale olimpiadelor de chimie – se doreste un catalizator in plus in reactia de descoperire de catre elevi a tainelor chimiei.
Dedicat dobandirii unui plus de pregatire teoretica si sporirii zestrei metodologice de abordare si de rezolvare a problemelor de chimie, volumul exceleaza prin bogatia informationala si claritatea expunerii, urmarind in capitole o structura recurenta (compendiu de cunostinte teoreticeexercitii si problemeteste).
Cele 400 de aplicatii acopera diferite grade de dificultate – de la nivelul cunostintelor de baza, trecand prin cele medii si ajungand la cele necesitand un grad sporit de cunostinte -, beneficiind, in sectiunea Rezolvari, de solutii complete si bareme orientative de notare.
Auxiliar al procesului de invatare in clasa – rol in care asigura si profesorilor de specialitate un plus de material didactic si un mijloc eficient de evaluare a stadiului atins de elevi in pregatire -, dar mai cu seama suport solid al studiului individual, cartea inlesneste elevilor parcurgerea progresiva a cunostintelor de chimie.

NOTIUNI GENERALE SI APLICATII (atomul. sistemul periodic al elementelor; compozitia substantelor chimice; reactii chimice; apa; solutii; substante compuse; hidrogenul; oxigenul; grupa a VII-a principala. clorul si compusii lui; grupa a VI-a principala. sulful si compusii lui; grupa a V-a principala. azotul si compusii lui; grupa a IV-a principala. carbonul si compusii lui; metale; exercitii si probleme recapitulative; probleme de laborator)

REZOLVARI

ANEXE (tabelul densitatii elementelor; masa atomica reala; simbolul chimic; masa atomica relativa; moli de atomi; valenta elementelor fata de H si O; seria reactivitatii chimice; densitatile solutiilor unor acizi; densitatile solutiilor bazice; denumiri stiintifice si tehnice ale unor substante naturale si produse industriale).

TABELUL PERIODIC AL ELEMENTELOR.


Etichete: , , ,