Caderea din timp

 David Grossman

  • Editura: Polirom
  • Colectia: BIBLIOTECA POLIROM.Proza XXI
  • ISBN EPUB: 978-973-46-3418-7
  • ISBN PDF: 978-973-46-3419-4
  • Formate: ePub (Adobe DRM) sau PDF (Adobe DRM)
  • Compatibil cu: PC/Mac, iPad/iPhone, Android, Nook, Sony, Trekstor

David Grossman este autorul bestsellerului Pana la capatul pamantului, roman distins in 2009 cu premiul Albatross, acordat de Fundatia Günter Grass din Germania, si in 2011 cu premiile Medicis Etranger si JQ Wingate. Cartea lui David Grossman, Caderea din timp, este un amplu si tulburator poem „pe mai multe voci“.

Se spune ca timpul vindeca ranile, dar unele rani nu se vindeca niciodata. Unul dintre eroii cartii pleaca in cautarea a ceea ce a pierdut, sperand sa regaseasca acel ceva acolo, undeva, in afara timpului. Lunga pribegie „dincolo“ este, pentru autorul cartii, prilejul unei rascolitoare meditatii asupra vietii si a mortii si o ravasitoare marturie de iubire parinteasca. Cartea este un recviem strabatut de credinta in fortele nesecate ale vietii si ale caldurii omenesti adevarate.

„Povestea pe care o scriu e o alta casa a mea, desi uneori dureaza doi sau trei ani pana devine intr-adevar o casa. Cand am o poveste, cand stiu firea si limbajul fiecarui personaj, nu ma simt niciodata singur. Uneori mai scriu si cate o carte relaxanta, dar iau literatura in serios. Aici ai de-a face cu explozibili. Poti schimba viata unui cititor; poti schimba – ba chiar cred ca ar trebui sa schimbi – pana si viata ta.“ – David Grossman


Etichete: , ,