A doua carte a ignorantei

 John Lloyd, John Mitchinson

  • Editura: Nemira
  • Colectia: Bonton
  • ISBN EPUB: 978-606-579-466-5
  • ISBN PDF: 978-606-579-345-3
  • Formate: ePub (Adobe DRM) sau PDF (Adobe DRM)
  • Compatibil cu: PC/Mac, iPad/iPhone, Android, Nook, Sony, Trekstor

„Toti suntem ignoranti, dar fiecare intr-un alt domeniu.“ – (Will Rogers)

Aceasta carte va va indemna sa va intrebati de ce mai catadicsim sa mergem la scoala…

„Cititi-o cu atentie, micutilor, caci puterea ignorantei este uriasa!“ – (Cartea ignorantei)

Istorie, stiinte, sport, geografie, literatura, medicina sau chestiuni de cultura generala elementara… veti descoperi cu uimire ca tot ceea ce credeati ca stiti este, de fapt, cat se poate de gresit.

A doua carte a ignorantei este cartea de capatai a tuturor celor care stiu ca nu stiu totul si o nuia ideala cu care sa ii articulati pe cei care se inchipuie atotstiutori.

Cate brate are caracatita? Ce culoare au portocalele? Care este cea mai ciudata substanta cunoscuta? Ce efect are alcoolul asupra antibioticelor? Care pasari l-au inspirat pe Darwin sa formuleze teoria evolutiei? Care animal viseaza cel mai mult? Cum se imbata elefantii? Care animal a salvat de la moarte cei mai multi oameni? Ce cauzeaza furnicaturile, intepaturile si amortelile? De ce e bine sa nu va atingeti de alunele oferite la liber in baruri? Din ce e alcatuit praful din casa? Cat cantareste un nor? De ce a fost scos absintul in afara legii? Cine a ucis-o pe Ioana d’Arc? Cat de inalt era Napoleon? Care parte a corpului uman evolueaza cel mai rapid? Cum puteti sti cand cuiva ii face placere sa va vada? Care e cea mai buna modalitate de a adormi? Care a fost rolul initial al cartilor postale? Poate ceva sa traiasca la nesfarsit?


Etichete: , , ,